رویداد

جادوی معماری و دیگر هیچ

نویسنده: بهنام سلطانی/ کارشناس معماری
فرض كنید شما رستورانی در دل طبیعت زیبای شهر كوچكی در اسپانیا دارید...
فرض كنید شما رستورانی در دل طبیعت زیبای شهر كوچكی در اسپانیا دارید. رستوران شما شهرت زیادی پیدا كرده است و مردم از دور و نزدیك برای لذت‌بردن از هنر آشپزی و فضای دنج و معماری كم‌نظیر رستوران شما به آن‌جا سر می‌زنند یا برای برپا‌كردن پیك‌نیكی چندساعته یكی از آلاچیق‌هایتان را رزرو می‌كنند؛ بعضی هم برای گذراندن یك یا چند شب در طبیعت، به‌دور از هیاهو و شلوغی زندگی شهری، یكی از پاویون‌های اقامتی شما را اجاره می‌كنند. حال شمِّ اقتصادی بالای شما به شما می‌گوید كه هنوز جای پیشرفت دارید و قصد دارید به گسترش رستوران‌تان ادامه دهید - قدم بعدی چیست؟ اضافه‌كردن فضایی زیبا و دل‌نشین برای برگزاری جشن‌ها و مراسم مختلف، گزینه‌ی مناسبی به نظر می‌رسد. حداقل فینا پوگدِوال1، سرآشپز، مدیر و صاحب مجموعه‌ی لِس كولز2 در شهر اولُت3 اسپانیا، این گونه فكر می‌كند.

در سال 2001، هنگامی كه فینا پوگدِوال پروژه‌ی ساخت رستورانش را به رافائل آراندا، كارما پیژم و رامون ویلالتا سپرد، هرچند این سه تن معماران گمنامی نبودند ولی شهرت امروزی‌شان را نیز نداشتند. درواقع پوگدِوال علاوه بر مهارت آشپزی و شمِّ اقتصادی، سلیقه‌ی معماری بالایی نیز دارد. گروه معماران RCR نیز در مقابل یكی از زیباترین رستوران‌های دنیا (عكس روی جلد كتاب «بهترین رستوران‌های دنیا4» نوشته‌ی بتان رایدر5) را برای این كارفرمای هنردوست طراحی كردند. بنابراین وقتی صاحب این رستوران تصمیم گرفت فضای دیگری برای برگزاری جشن‌ها و مراسم به مجموعه بیفزاید، طبیعی بود كه دوباره به سراغ این معماران همشهری‌اش برود...
.



ارسال پیام اشتراک



 
 
 Security code